Gå till innehåll

Sidmall genomgångssida

Genomgångssidor används för att gruppera en underliggande struktur.

Hur och när används en genomgångssida?

Genomgånssidor har en större strukturell betydelse än undersidor. Därfär är det är viktigt att ha webbplatsens planerade informationsstruktur i åtanke när du skapar dem.

Till skillnad från undersidor innehåller genomgångssidor oftast inte någon avgörande information i form av text. Ibland presenteras en kort beskrivning av den underliggande strukturen. Men eftersom det är vanligt att besökare hittar direkt till sidor via söktjänster eller länkar, kan det bli sårbart att ha viktigt information på den typen av sidor.

Här kan du lära dig hur du skapar en genomgånssida.

Vad finns på en genomgångssida?

I mallen för genomgångssidor finns förinlagda moduler och en förbestämd design. Detta hjälper oss att skapa en förutsägbar och enhetlig webbplats. Du som redaktör kan fylla på med fler moduler om du tycker att det behövs.

Den underliggande strukturen listas upp i en meny på genomgångssidan. Den textmodul som är döpt till "ingress" i innehållsträdet blir automatiskt sidans beskrivning som förhandsvisas på genomgångssidan. Vill du skriva en anpassad text behöver du gå till undersidans metadata och fylla i fältet "beskrivning".

Sidornas sorteringsordning i trädstrukturen påverkar hur de visas upp. Här finns mer information om hur du ändrar sorteringsordningen.

Exempel på en genomgånggsida

Sidinformation

Senast uppdaterad:
21 december 2021
Sidan publicerad av:
Soleil