Bengtsforshus AB:s officiella hemsida. Naturnära och centrala lägenheter på sex olika orter.

​SÖKA BOENDE

Söka boende

För att söka bostad behöver du först registrera dig hos oss. Därefter får du en personlig kod via e-post eller brev. Koden behöver du för att logga in och göra din ansökan i vårt webbaserade uthyrningssystem som du kommer åt via vår hemsida.

I uthyrningssystemet registrerar du önskemål om typ av lägenhet och område, en så kallad profil. Din intresseanmälan registreras automatiskt i systemet efter ansökningsdatum.

Det är viktigt att du håller dina kontaktuppgifter uppdaterade i systemet för att vi ska kunna kontakta dig angående lediga lägenheter.

Om du inte har tillgång till internet kan vi naturligtvis hjälpa dig att söka bostad.

Stå i bostadskö

Du samlar en poäng per dag från den dagen du registrerar dig som sökande.

För att få stå i vår bostadskö gäller följande:

  • Du ska kunna ställa dig i kö från 16 års ålder med automatisk spärr tills du fyller 18 år.
  • Du får inte ha oreglerade hyresskulder eller andra betalningsanmärkningar. Kreditupplysning tas för att kontrollera eventuella anmärkningar eller skulder hos kronofogden.
  • Du ska ha en ekonomisk situation som gör att du, enligt vår bedömning, rimligen kan klara av att betala hyran för den sökta lägenheten. Som inkomst räknas: lön, pension, föräldraersättning, sjukersättning, A-kassa eller studielån i minst sex månader framåt i tiden från och med inflyttning. Du får också räkna med barnbidrag, bostadsbidrag samt inackorderingstillägg. Försörjningsstöd och/eller etableringsersättning räknas inte som inkomst.
  • Du ska ha goda referenser från eventuell tidigare hyresvärd.
  • I samband med att du ställer dig i vår bostadskö och/eller undertecknar ett hyresavtal godkänner du Bengtsforshus GDPR-policy (behandling av personuppgifter).

Även när du flyttar inom Bengtsforshus ska du ha skött dina hyresbetalningar och inte ha några anmärkningar som hyresgäst.

Behåll din plats i kön

För att behålla din plats i vår bostadskö behöver du logga in i på Mina sidor eller i vår app en gång per år. Du kommer att få en påminnelse om att logga in till den e-postadress som är registrerad på ditt konto. Om du inte har någon e-postadress får du en påminnelse via brev. Om du låter bli att logga in kommer du att tas bort ur kön.

Anledningen till inloggningskravet är dels att vi vill ha en uppdaterad kö, dels säger dataskyddsförordningen att vi inte får spara personuppgifter längre än nödvändigt.

Förtur

Det finns två grupper av sökande som kan få förtur; student- och arbetsmarknadsförtur.

Studentförtur innebär att du får förtur om du blivit antagen till studier vid Strömkullegymnasiet eller vid Stenebyskolan.

Arbetsmarknadsförtur kräver att du ska flytta till Bengtsfors kommun för att du fått jobb här. Du blir erbjuden lägenhet där det för tillfället finns lediga. Du har inte möjlighet att ställa krav på boende i ett särskilt område.

Erbjudande om lägenhet

Lediga lägenheter publiceras på vår hemsida och förslag skickas till dig som har en registrerad, matchande profil. Du måste göra en intresseanmälan på de förslag du är intresserad av. Därefter skickar vi ut ett erbjudande som du tackar ja eller nej till. Erbjudande om ledig lägenhet sker samtidigt till max fem personer.

Bland de som tackar ja till erbjudandet gör vi en tilldelning. Tilldelning baseras på registrerad köpoäng samt individuell kundbedömning.

Om du inte svarar på tre erbjudanden sätts en spärr i systemet. 

Flytta in

Före inflyttning ska du teckna en giltig hemförsäkring. Du får tillgång till dina nycklar efter att första hyran är betald och är Bengtsforshus tillhanda. Till varje lägenhet finns minst tre stycken nycklar. Hämta dina nycklar hos din bovärd. Ta med legitimation och kvitto som visar att första hyran är betald.

Denna sida uppdaterades

Sidan publicerad av: Anna Sandström

Dela
 Skriv ut

Kontakta oss

KUNDTJÄNST OCH ADMINISTRATION
Måndag: 13.00-15.00
Tisdag: 8.00-12.00
Onsdag: 13.00-15.00
Torsdag: 8.00-12.00
Fredag: 9.30-12.00
Telefon: 0531-52 68 60, 52 68 61
E-post: bengtsforshus@bengtsfors.se

FELANMÄLAN
Telefontid: 8.00-10.00 samt 14.00-15.00
Telefon: 0531-52 69 00
E-post: felanmalan.bhus@bengtsfors.se

JOUR (vardagar efter 16.00 och helger)
Telefon (värme-, vatten- eller elfel etc.): 0709-83 28 66
Telefon (störning, dörröppning vid borttappad nyckel:
010-470 53 00

BESÖKS- OCH POSTADRESS
Källebergsgatan 1
666 30 Bengtsfors


Bengtsforshus AB

Bengtsforshus AB är det kommunala bostadsbolaget i Bengtsfors kommun. Vi är medlem i Sveriges allmännytta som är en bransch- och intresseorganisation för allmännyttiga bostadsbolag över hela landet.

Bengtsforshus förvaltar cirka 850 lägenheter på fem orter.