Gå till innehåll

Beslut om att riva tre hyreshus med 37 lägenheter våren 2024

Till vänster syns Hallebyvägen 4 och till höger Muggedalsplatsen 6

Styrelsen för Bengtsforshus AB har tagit ett beslut om att riva tre hyreshus under 2024 med sammanlagt 37 lägenheter. Anledningen till beslutet är att husen är i dåligt skick och med hög vakansgrad.

Beslutet gäller Baståsvägen 17 i Billingsfors, Hallebyvägen 4 i Dals Långed och Muggedalsplatsen 6 i Bengtsfors.

Baståsvägen 5-17

Lägenhetshusen som ska rivas är i dåligt skick med hög vakansgrad, drygt hälften är outhyrt. Beslutet berör 15-16 hushåll som bor i fastigheterna som ska rivas. De berörda hyresgästerna kommer att erbjudas ersättningslägenheter och de olika boendealternativen kommer att visas för de berörda hushållen under hösten, säger Pernilla Hallin som är tillförordnad VD för Bengtsforshus AB.

De hyresgäster som är berörda av rivningarna har fått information. Har du som är berörd av rivningen inte varit i kontakt med vår kundtjänst så hör gärna av dig så hjälper vi till med ersättningsboende. Det finns bra alternativa boenden som bör passa alla berörda hushålls önskemål.

Inom kort kommer vi skicka ut uppsägningsbrev och till årsskiftet räknar vi med att vi har ordnat nya hem till de berörda hyresgästerna. Rivning är planerad under våren.

Kontakt

Här hittar du våra ordinarie öppettider och information om vad vi på kundservice kan hjälpa dig med.

Sidinformation

Senast uppdaterad:
25 september 2023
Sidan publicerad av:
Sofia Magnusson